Kontrola najfrekventnijih mostova u Srbiji prioritet

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da će vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara, koji je naložila potpredsednik Vlade i resorni ministar Zorana Mihajlović, sprovesti nadležna Republička građevinska inspekcija.

U ovom poslu tim republičkih građevinskih inspektora imaće podršku i pomoć stručnjaka iz preduzeća „Putevi Srbije“, Infrastrukture železnice Srbije, Zavoda za veštačenje, profesora Građevinskog fakulteta i predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor, koji podrazumeva kako građevinsku, tako i proveru prateće dokumentacije, biće prvo izvršen na najfrekventnijim mostovima u zemlji – drumskom mostu „Gazela“ preko Save na auto-putu, drumskom i železničkom „Pančevačkom mostu“ preko Dunava i starom mostu kod Beške preko Dunava na auto-putu Beograd–Subotica.

Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće „Putevi Srbije“, dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća Infrastrukture železnice Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*