KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Županije objavljuju nove podatke. U cijelim Vinkovcima od danas online nastava

Foto: Željko Lukunic/Pixsell, Index

U HRVATSKOJ je jučer zabeleženo 190 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri osobe su umrle, a broj aktivnih slučajeva trenutno iznosi 1316. Nacionalni stožer civilne zaštite nove će podatke objaviti u 10 sati.

Prema jučerašnjim podacima 280 pacijenata je na bolničkom liječenju, od kojih su na respiratoru 23 pacijenta. Testirano je 3945 uzoraka, a oporavile se 204 osobe.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je 16.197 osoba s koronavirusom, od kojih je 272 preminulo. Oporavilo se 14.609 osoba.

Do jučer je ukupno testirano 292.969 osoba.

U Vinkovcima škola online

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

Stanje po županijama

  • Sisačko-moslavačka – 0 novih
  • Koprivničko-križevačka – 0 novih
  • Istarska – 0 novih
  • Požeško-slavonska – 0 novih

IZ MINUTE U MINUTU

9:30 Požeško-slavonska – 0 novih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 117 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 621 osoba, a ukupno je testirano 8821 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

8:54 Istarska – 0 novih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 23 uzorak briseva na covid-19, svi su negativni, nema novozaraženih.
Trenutno je 6 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 85 osoba.

8:21 Koprivničko-križevačka – 0 novih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna osoba je proglašena zdravom, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku  na području županije je 12 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 214 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 95 osoba.

7:55 Sisačko-moslavačka – 0 novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

7:35 U Vinkovcima će nastava za srednjoškolce i dio osnovnoškolaca biti online

„Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama“, kazala je jučer pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić. > Opširnije

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*