Koronavirus ušao u železaru u Smederevu, za sada deset pozitivnih

(Foto A. Vasiljević)

SMEDEREVO – Prema najnovijim podacima Zvaoda za javno zdravlje Požarevac, u železari HBIS, najvećem kolektivu u Smederevu sa više od 5.000 zaposlenih, virus kovid 19 za sada je potvrđen kod deset radnika. Za prva dva obolela saznalo se u petak 29. maja, a za nekoliko dana registrovano je još osam pozitivnih.

Koronavirus je poslednjih dana ušao u više smederevskih fabrika i firmi, a prema do sada pristiglim rezultatima, u ekspozituri „Eurobanke” inficirana su tri radnika, u turskoj fabrici tekstila „Kajzen” 30, u hladnjači „Lukafud” u Umčarima zaražen je 21 radnik iz Smedereva, u italijanskoj kompaniji „Rosa katena“ njih pet.  U kompanijama PKC i „Meteh” potvrđen je po jedan slučaj zaraze.

– Svi oboleli se, u zavisnosti od kliničke slike, upućuju u različite kovid bolnice. Još uvek preporučujemo poštovanje mera zaštite – kaže dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Broj inficiranih virusom kovid 19 u Smederevu je porastao na 211.  U još dve opštine Podunavskog okruga registrovano je 120 zaraženih od kojih u u Velikoj Plani 47 i Smederevskoj Palanci 73, gde je jedan novooboleli zdravstveni radnik.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*