Koronavirusom zaraženo još 68, preminula jedna osoba

NOVI SAD –

Prema poslednjem preseku, koronavirus u Srbiji potvrđen je kod još 68 osoba, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba. Testirano 3.175 osoba. Na respiratorima 25 pacijenata.

korona, kovid, 19, testovi, testiranje, 1

EPA-EFE (Ronald Wittek)

U Kriznom štabu kažu da uvedeni nadzor na granicama Srbije dobro funkcioniše.

Imunolog i član Kriznog štaba, doktor Srđa Janković očekuje da se građani koji se vraćaju postupe odgovorno i savesno, kao i da nije suština ove mere da policija bilo koga kontroliše, već da svako ima ličnu odgovornost.

Šumadijski okrug: Sedam novozaraženih u Kragujevcu

Prema najnovijim rezultatima Instituta za javno zdravlje „Kraguj“, u Šumadijskom okrugu registrovano je sedam novozaraženih, svi u Kragujevcu.

U ostalim opštinama tog okruga, kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, Aranđelovcu, Topoli, Rači, Kniću, Batočini, Lapovu, nema novih registrovanih slučajeva.

Đerlek: Novozaraženi opomena da budemo oprezni i još ozbiljniji

U poslednja tri dana od 154 testiranih u Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru, kod tri osobe je potvrđen virus korona, i to kod osoba koje su se vratile sa letovanja iz Crne Gore i Albanije, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da oni predstavljaju opomenu, jer nagoveštavaju da će se u Srbiju preliti korona iz regiona.

Dr Đerlek je rekao za Tanjug da su dve osobe kod kojih je potvrđen virus iz Novog Pazara, a jedna iz Tutina, kao i da su dve letovale u Crnoj Gori, a jedna u Albaniji.

 – Na Kosovu i Metohiji do sada 15.000 ljudi zaraženo koronavirusom

Broj zaraženih koronavirusom na Kosovu i Metohiji dostigao je do sada cifru od 15.000.

Do sada je zabeleženo ukupno 15.002 slučaja zaraženih koronavirusom, a 614 sa smrtnim ishodom.

 – U Jablaničkom okrugu tri osobe pozitivne na koronu

U poslednja 24 sata stiglo je 57 rezultata iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ od čega su tri rezultata sa pozitivnim nalazom, saopštio je ŽJZ Leskovac.

Janković: Moraju se štititi i oni koji su preležali koronu

Imunog Srđa Janković rekao je danas da osobe koje su preležale koronavirus i dalje nisu potpuno bezbedne.

Prema istraživanju kineskih naučnika, i oni koji su ozdravili od koronavirusa mogu ga širiti još mesec-mesec i po dana od ozdravljenja, a Janković za tv Pink kaže da je ovo poznato još iz prvih radova kineskih stručnjaka.

Janković kaže da je, srećom, reč o izuzecima, a ne pravilu.

 – Oko 10.000 građana prijavilo se za zdravstveni nadzor

Od petka u 18.00, kada je na snagu stupila mera zdravstvenog nadzora za putnike koji se vraćaju iz inostranstva, do jutros, na portal E-zdravlje prijavilo se oko 10.000 građana, rekla je direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović.

Među onima koji su se prijavili bilo je sumnji na kovid-19 i u tom slučaju treba otići u kovid ambulantu, kako bi bila otklonjena svaka sumnja, dodaje Jovanović za RTS.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*