Kosovska policija bacala suzavac na građane u severnoj Mitrovici, na terenu i ROSU

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je akcija zaplene srpskih proizvoda u apoteci u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama

(Printskrin RTS)

Jedinica za ekonomski kriminal pri kosovskoj policiji danas u severnom delu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja, blokirana je ulica Knjaza Miloša gde se okupio veliki broj građana, a zapaljen je jedan automobil.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama  intervenisali protiv građana, koji su se okupili u znak protesta zbog njihove akcije, iz južnog dela grada stigli su i pripadnici specijalne jedinice Rosu.

U međuvremenu, oklopna vozila kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, povukla su se, prenosi Radio KiM.

TV Most javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, u pitanju akcija zaplene srpskih proizvoda u apoteci u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama.

Kako prenosi Radio KiM, jedan automobil je zapaljen u Severnoj Mitrovici na raskrsnici između Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas” i Bošnjačke mahale.

Vatrogasne jedinice su izašle na lice mesta, a i dalje se čuju sirene za uzbunu.

Okupljen je veliki broj građana, javlja Radio Kontakt Plus, prenosi Tanjug.

Tokom akcija kosovske policije je bačen suzavac, a čulo se nekoliko eksplozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Raskrsnica koja se nalazi u blizini Srednje tehničke škole, blokirana je.

U gradu, nakon što je počela ova akcija, neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu.

Policija se povlači iz severne Kosovske Mitrovice
Situacija u centru Kosovske Mitrovice se smiruje, građani se polako razilaze, a najveći deo policijskih snaga se izmestio ka Bošnjačkoj mahali i tzv. istočnom mostu koji vodi ka južnom delu grada, javlja RTS.
Glavna raskrsnica u severnom delu grada i dalje je blokirana kamionima, navodi se.

Kako javlja Kosovo onlajn, u toku je akcija policije u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice, i u Zvečanu.

Kosovska policija: U toku akcija protiv krijumčarenja robe

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u „ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

Kako se navodi u saopštenju, „akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice”, prenosi Kosovo onlajn.

„Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz”, tvrdi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Kosovska policija je navela i da će „u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti implementaciju svojih dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanja krijumčarenja robe i uništavanja kriminalnih grupa”.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*