Kovid bolnica u Beogradu do decembra; Vučić: Niče moderna bolnica

BEOGRAD –

Kovid bolnica, čija izgradnja danas počinje u Beogradu, biće završena do 1. decembra, opremljena najmodernijom opremom, i spasiće živote građana, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

„Za nekoliko meseci ovde će nići nova moderna kovid bolnica, ali to je bolnica u kojoj će moći i druge stvari važne za zdravlje da se obave, jer ne želimo da, ako bude postojala vakcina, u šta verujemo, ovaj veličanstven objekat nema namenu“, rekao je Vučić koji je sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Zlatiborom Lončarom položio kamen temeljac za novu bolnicu.

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Vučić je istakao da je nova bolnica rezultat velikog rada i truda države, jer se ulaže ogroman novac – samo za izgradnju 27-28 miliona evra.

„I to po principu ključ u ruke. Sve će veoma brzo da bude završeno“, podvukao je Vučić.

On je preneo da će bolnica imati 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne nege, i biće opremljena najmodernijom opremom, uglavnom Dregeroivom – respiratori, rendgeni, skeneri…

„Uložili smo stotine miliona evra da sačuvamo zdravlje ljudi. Ovo radimo da bismo oslabili pritisak na naše junake – lekare i medicinske sestre, da imaju bolje uslove, da teret bude ravnomerno raspoređen“, rekao je Vučić.

On je dodao da je lokacija na Batajničkom drumu lako dostupna iz svih pravaca, ali da će morati da se dorade neki pristupni putevi.

„Gledamo da vidimo šta će doneti budućnost, šta će biti potrebno. Mi ćemo tražiti i uveren sam dobiti, među prvima vakcinu, a svakako ne na začelju. Ne želimo da nas jesen i težina infekcije iznenade“, rekao je Vučić.

Dodao je da se za dve nedelje došlo do kamena temeljca, a da se bolnica završava za 4 meseca, i otvara 1. decembra.

„Ovo su velike stvari koje pokazuju koliko se menja životni standard i koliko brinemo o zdravlju ljudi, a ne prepuštamo stvari slučaju. Ova bolnica će spasiti mnogo života“, rekao je Vučić.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*