Kragujevčanin Ðorđe Joksimović prekinuo je štrajk glađu, očekuje da mu deca budu vraćena

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović prekinuo je štrajk glađu, očekuje da mu deca budu vraćena

Copyright Tanjug/Nataša Lazarević

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović prekinuo je štrajk glađu, saznaje Tanjug.

Jokismović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, kako tvrdi, nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili decu i pored pravosudne odluke, u kojoj stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloletne kćerke.

Kako je rekao, razlog zbog kog mu deca nisu vraćena je što Centar za socijalni rad od suda još nije dobio zvanično tu presudu.

Joksimovićeve kćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina. Oca su do sada viđale vikendom.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.

Prema pisanju medija, deca su mu oduzeta zbog bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na lečenju, a Ðorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.

Joksimović je za Tanjug rekao da je prekinuo štrajk glađu po savetu advokata, kao i da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi presude biti završene.

Joksimovićev slučaj javnosti je postao poznat nakon što je o njemu Srdan Golubović smimio film „Otac“ koji je na Berlinalu dobio nagradu publike kao najbolji igrani film.

IZVOR:EURONEWS.RS

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*