Krik prenosi Belivukov iskaz: Vučić mi tražio usluge; Malović: Vidi se odakle vetar duva

BEOGRAD –

Portal KRIK objavio je danas da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, koja se, između ostalog, tereti za ubistva i trgovinu drogom, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz SNS.

KRIK navodi da je došao do transkripta saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula, u kojem se navodi da je Belivuk ispričao da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili su više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

belivuk, velja, nevolja, stadion, hapsenje

Izvor: EPA (ANDREJ CUKIC)

Belivuk je, navodi dalje Krik pozivajući se na transkript, prvo kratko ispričao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome, već je „samoinicijativno počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti“.

On je, tokom gotovo polusatnog saslušanja, nabrojao različite usluge koje je navodno činio za predsednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a sa kojima se viđao.

Rekao je i da je kontakt sa predsednikom održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, ali i da se sa Vučićem navodno nekoliko puta i lično video.

Belivuk je ispričao tužiocu i da je član SNS od 2011. godine.

Malović: Vidi se odakle vetar duva i čiji je Belivuk bio saradnik

Članica Predsedništva SNS Vladanka Malović reagovala je današnji tekst KRIK-a u kome prenosi transkript iskaza Veljka Belivuka konstatacijom da je lepo da se ponovo vidi odakle vetar duva i čiji je Belivuk bio izvršilac.

„Kada dobiješ ceduljicu od stvarnih zaštitnika koga da predstaviš kao saradnika, a koga kao protivnika, pa ga trapavo izvedeš, prilično je žalosno. Ovi što su planirali da postanu gospodari Srbije još jednom su pokazali da su mnogo bahati i bolesni, ali i veoma glupi. Možda bi neko i poverovao u vašu režiju da vaš brat Velja nije rekao da nema veze sa onolikim monstruoznim ubistvima“, napisala je ona na Instagramu.

Portal KRIK objavio je danas da je došao u posed transkripta saslušanja u kome je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, koja se, između ostalog, tereti za ubistva i trgovinu drogom, negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz SNS, kao i da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*