Krivokapić ignorisao poziv Specijalnog državnog tužilaštva

(Foto EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA)

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić nije se odazvao pozivu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da predoči podatake koje je javno saopštio da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ,,spremao hapšenje zbog veleizdaje” ako potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu.

Specijalno državno tužilaštvo, prema saznanjima „Pobjede”, pre petnaest dana je uputilo poziv Krivokapiću da dođe u SDT i da izjavu. Umesto njega stigao je pisani odgovor iz kabineta premijera u kom je navedeno da se Krivokapić ne može pojaviti, jer ima neodložnih državnih obaveza.

Podsetimo da je u jednoj televizijskoj emisiji Krivokapić saopštio da je imao informaciju o pripremi hapšenja ukoliko sa patrijarhom SPC Porfirijem potpiše temeljni ugovor u Beogradskoj patrijaršiji.

„U četvrtak sam imao informaciju da treba da dođem do Beograda. Obavestio sam potpredsednika Vlade o tom putu, i to je prvi put da je Abazović upoznat sa tekstom temeljnog ugovora. Upoznao sam i predsednika parlamenta Bečića. Nisam imao nameru da potpišem ugovor u Beogradu, jer zastupam državu”, rekao je tada Krivokapić..

„Dobio sam informaciju i da mi se pripremalo hapšenje u Crnoj Gori jer sam počinio izdaju potpisujući ugovor koji je protivustavan”.

Na pitanje novinara a ko je to trebao da ga hapsi, odgovorio je: „To je trebalo da bude po nalogu specijalnog državnog tužioca”.

SDT je „obavezano” ovom izjavom formiralo predmet, dok je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izjavio, da mu je Krivokapić naneo ,,neprocenjivu štetu kao profesionalcu i kao čoveku”, podsećajući ga uz napomenu da „krivično delo izdaje i bilo koje krivično delo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva”.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su poručili da će do kraja sedmice ponovo uputiti poziv premijeru Krivokapiću da saopšti sve informacije o navodno pripremanom njegovom hapšenju.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*