KS Svilara: Onlajn otvaranje izložbe „Negativna svetlost” uz nastup Branke Parlić

NOVI SAD –

Izložba umetničkih radova Srđana Šarovića „Negativna svetlost” biće otvorena danas u Kulturnoj stanici Svilara, uz nastup jedne od vodećih pijanistkinja sa prostora istočne i jugoistočne Evrope, Branke Parlić. Publika će otvaranje moći da isprati onlajn na Fejsbuk stranici Kulturne stanice Svilara od 18 časova, zbog epidemioloških mera i ograničenog broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Izložba Srđana Šarovića, stručnog saradnika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, predstavlja seriju crteža apstraktne figuracije galerijskog formata u tehnici ulja na papiru, apstraktnih slika velikog formata u kombinovanoj tehnici, kao i video o radu. Navedena dela su deo doktorskog umetničkog projekta Srđana Šarovića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

negativna, svetlost

novisad2021

Projekat „Negativna svetlost” predstavlja iskustvo rata i posledice tog iskustva na ličnost umetnika, ali i na celokupno društvo, kulturu i umetnost. Fokusiranjem negativne svetlosti, autor postavlja pitanja o njima i daje nova i konstruktivna rešenja u pogledu razračunavanja sa traumatičnim posledicama.

Otvaranje izložbe na svojevrstan način će upriličiti i jedna od vodećih pijanistkinja posvećenih izvođenju nove muzike minimalizma i postminimalizma, iz druge polovine 20. i prve decenije 21. veka, Branka Parlić. Novosadska akademska muzičarka izvešće Trois Gymnopédies, tri klavirske kompozicije francuskog kompozitora i pijaniste Erika Satija.

Izložba će biti otvorena za javnost do 29. aprila, u periodu od 10 do 18 časova, a postavka će trajati do 4. maja. U sredu, 28. aprila, biće organizovano stručno vođenje kroz izložbu, kao i upoznavanje i razgovor sa umetnikom u terminu od 18 do 20 časova.

Kulturna stanica Svilara je deo mreže kulturnih stanica širom Novog Sada, jedinstvenog modela kulture u ovom delu Evrope, pokrenutog u sklopu projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*