Kukuruzni hlepčići sa sirom

Izvor: Shutterstock

Kombinacija brašna, mleka i svežeg sira donosi mekane i, duže vremena, sveže hlepčiće.

Sastojci:

– 220 g maslaca

– 90 g šećera

– 3 jaja

– 370 g svežeg kravljeg sira

– 1 suvi kvasac

– 200-230 ml mleka

– 600 g pšeničnog glatkog brašna

– 130 g kukuruznog brašna

– 1 kašičica soli

Priprema:

Maslac i šećer mešajte dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte jaja i izgnječen sveži sir.

Kvasac razmutite u malo mleka, dodajte kašičicu brašna i kašičicu šećera.

Glatko i kukuruzno brašno i sol pomešajte.

Dodajte nadošli kvasac, smesu sa maslacem i dodajući mleko zamesite glatko testo.

Testo ostavite da narasta na toplom mestu oko 30 minuta  Oblikujte manje hlebiće i stavite ih u pleh.

Testo ostavite  da narasta još 20-30 minuta.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*