Lakše do Olimpijskog bazena

BANJA LUKA – Pešaci će od imati znatno lakši pristup Gradskom olimpijskom bazenu i obližnjoj Poslovnoj zoni nakon što su i zvanično završeni radovi na izgradnji trotoara uz saobraćajnicu u Novom Boriku.

Preduzeće „Hidrokop“ završilo je izgradnju dela trotoara od mosta preko reke Vrbas prema Olimpijskom bazenu. Troatoar je izgrađen u dužini od 350 metara, a za ove radove u gradskom budžeta izdvojeno je 75.000 KM.

Načelnik Odeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, ističe da je zbog brojnih novih stambenih objekata u ovom, brzo rastućem naselju, značajno povećan broj pešaka koji su do sada bili prinuđeni da se kreću saobraćajnicom.

„Pored novoizgrađenog trotoara, i saobraćajnica je proširena što će olakšati i brže i sigurnije odvijanje saobraćaja. Osim toga već smo rekonstruisali i proširili susednu Ulicu Ada jer je, zbog povećanog broja stambenih zgrada na ovom području, pojačana frekvencija vozila i u ovoj ulici – naveo je Sandić.

Istovremenio, Sandić naglašava da najveći saobraćajni problem u ovom naselju i dalje ostaje deo puta, neposredno pre bazena, gdje preko saobraćajnice prelazi željeznička pruga.

„Ovaj problem ćemo pokušati rešiti u saradnji sa „Željeznicama RS“, koje su nadležne za prugu. Svesni smo da je ovo veliki problem jer se u blizini nalaze brojni privredni subjekti a, zbog nedovoljne visine, ovom trasom nije moguće organizovati ni javni prevoz“ – zaključio je Sandić.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*