Laslo Greber dobio priznanje za doprinos razvoju karatea

Na svečanoj akademiji povodom proslave 50 godina karate sporta u Vojvodini, koju je organizovao Karate savez Vojvodine i grad Sombor, zlatnu plaketu za doprinos razvoju karatea dobio je predsednik Karate kluba “Hajduk” Laslo Greber – Pinge. Ovo priznanje je potvrda posvećenog, kvalitetnog i kontinuiranog rada KK “Hajduk“ na svimpoljima i u svim segmentima.

Na svečanosti, koja je održana u subotu 31. marta u Somboru, prisustvovali su predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek, pomoćnik ministra omladine i sporta Republike Srbije Darko Udovičić, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, predsednik Karate Federacije Srbije Slavoljub Piper, predsednik Karate Saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević, kao i predstavnici ministarstva omladine i sporta i resornog sekretarijata APV.

Kako navodi zvanična internet stranica Opštine Kula, predsednik Karate kluba „Hajduk“ Laslo Greber tu funkciju sa velikim uspehom obavlja više od dve decenije. Na međunarodnoj sceni je u tom periodu osvojeno čak sedam evropskih medalja, jedna svetska medalja, kao i veliki broj balkanskih, mediteranskih i drugih nagrada. Takođe, KK “Hajduk” je bio veoma uspešan i na domaćoj sceni. Osvojio je 6 nacionalnih kupova, više desetina pojedinačnih državnih medalja, a klub je dao i više desetina državnih reprezentativaca u svih uzrasnim kategorijama.

Laslo Greber je dobitnik i mnogih priznanja od KSJ, KSCG, KFS, KSV i više puta je izabran za najuspešnijeg sportskog radnika u opštini Kula. Karate klub“Hajduk“ je svojim radom i rezultatima postao prepoznatljiv klub u karate sportu i jedan je od najuspešnijih i najrespektabilnijih sportskih kolektiva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*