Lečić: Uslov pravne države poštovanje pravosudnih odluka

Lečić najavljuje tužbe zbog "najbrutalnije kampanje" protiv njega 1Branislav Lečić Foto: Demokrate Srbije

Glumac Branislav Lečić reagovao je danas nakon najnovijih dešavanja u kojima se vodi, kako je rekao, najbrutalnija kampanja protiv njega, navodeći da je uslov pravne države poštovanje pravosudnih odluka.

„Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem”, naveo je Lečić u saopštenju.

On je dodao da je pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu utvrđeno da nikakvog silovanja ni sile nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela neistine, prenosi Tanjug.

Ekipa predstave „64” autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji Ateljea 212 iz Beograda odustala je pre dva dana od učešća u aktivnostima Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom pošto je član festivalskog žirija glumac Branislav Lečić, za koga su naveli da se u medijima bavi maltretiranjem koleginice Danijele Štajnfeld i da ga ne mogu smatrati osobom koja može da ocenjuje njihov rad.

Sa festivala su se nakon toga iz istog razloga povukli reditelj predstave „Šindlerov lift” Kokan Mladenović i pisac Darko Cvijetić.

Mladenović i Cvijetić su u poruci organizatorima ove manifestacije naveli da su se radovali što će predstava učestvovati na festivalu, ali da su onda saznali da je Lečić član žirija susreta pozorišta u Brčkom.

„Branislav Lečić nije osuđen po optužbama za silovanje naše koleginice Danijele Štajnfeld, ali je sve u vezi tog slučaja stavilo, u najmanju ruku, ogromnu moralnu hipoteku nad njegov lični i umetnički integritet”, naveli su Mladenović i Cvijetić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*