Letnja džez akademija tokom jula u Novom Sadu

Osma po redu Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada biće održana od 14. do 21. jula u Novom Sadu. Projekat se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova, Novog Sada i Dortmunda, koja traje više od tri decenije. I ove godine, Kulturni centar Novog Sada će Letnju džez akademiju organizovati u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“.

Osim što se na letnjoj džez akademiji uči i svira džez, sklapaju se i nova prijateljstva, te nastaju ideje o zajedničkim projektima. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu Letnje jazz akademije nema kotizaciju.

Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti do 13. jula u Kulturnom centru Novog Sada. Letnju jazz akademiju Novi Sad – Dortmund ove godine predvodiće Uve Plat (Uwe Plath), saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

Na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Osim što će polaznici moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

Osma Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund Novosađanima će ponuditi dva džemsešna i dva koncerta koji će kao i svake godine ispuniti očekivanja publike i imaće nekoliko događaja (koji će se okrenuti prema javnosti).

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*