Letnja tuna salata

Izvor: Shutterstock

Brz i lagan ručak za vrele dane.

Sastojci:

– 2 konzerve tunjevine

– 1 veći krastavac

– 3 kašike seckane mirođije

– 500 ml kisele pavlake sa manjim procentom masti

– 1  štapić celera

– 1 avokado, po želji

– 3 struka mladog luka

– so, biber

– listovi zelene salate

Priprema:

Tunjevinu ocediti, pa staviti u veću posudu.

Svo povrće očistiti,oprati i iseckati na sitnije kockice, mirođiju sitno iseckati i staviti u posudu.

Ako koristite avokado iseći ga na kockice i preliti sa limunovim sokom.

Mladi luk iseckati sitno.

Dodati so i biber po ukusu i na kraju dodati kiselu pavlaku, sve pažljivo promešati.

Na tanjir staviti listove zelene salate sipati salatu od tune i poslužiti sa prepečinim hlebom.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*