„Leto na Vrbasu“ od 22. do 29. jula: Uvedene brojne novine

Banja Luka – Tradicionalna manifestacija „Leto na Vrbasu“ biće održana od 22. do 29. jula, uz brojne novine koje je pripremila Turistička organizacija grada Banje Luke u saradnji sa partnerima.

Ovogodišnja manifestacije počinje skokovima sa Gradskog mosta, 22. jula, sa početkom u 14 časova.

Ceremonija svečanog otvaranja 65. izdanja „Leta na Vrbasu“ najavljena je za isti dan, 22. jul, sa početkom u 21 čas, na plaži „Zelena“ ispod dvorane „Obilićevo“.

„Samo otvaranje biće novina. Zamišljeno je da u saradnji sa Plesnim klubom „Gema“ organizujemo ples pod zvezdama, uz učešće svih prisutnih“ – kazala je direktorica Turističke organizacije grada Irena Radojević na konferenciji za novinare.

Ovom prilikom, ona je pozvala sve da dođu na otvaranje i zajedno plešu, a pravilo oblačenja za to veče je crno-bijela odevna kombinacija.

I ovogodišnje „Leto na Vrbasu“ obeležiće niz manifestacija. Sugrađane i turiste očekuje i bioskop na otvorenom na Kastelu (24. jula, u vremenu od 21 do 23 časa), te brojna sportska takmičenja za dečake i devojčice, koja će ove godine biti održana u Akva parku.

Jedna od manifestacija, koja će po prvi put obeležiti leto, jeste „zip lajn“ odnosno prelazak Vrbasa preko užeta na trasi od Gradskog mosta do splava na Vrbasu, na dužini od 80 metara.

„Ukoliko se pokaže velika zainteresovanost, ovu aktivnost ćemo i produžiti, a cena prelaska, kako je rekao Zoran Sanković iz Turističke organizacije“ – neće prelaziti osam KM.

U kalendaru  manifestacije u subotu, 28. jula na tvrđavi Kastel biće održan i festival elektronske muzike „Element“, dok će manifestacija biti zatvorena trkom dajak čamaca na plaži Abacija u nedelju 29. jula.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka /KAB/ još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”. Krajem 70-tih godina manifestacija menja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime. Ideja za naziv manifestacije “Leto na Vrbasu” je data u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na reci Vrbas i njenim obalama.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*