Lične stvari Ejmi Vajnhaus prodaju se na aukciji

Izvor: REUTERS/Carlo Allegri

Gotovo 800 stvari Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je pokojna britanska pevačica nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji.

Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschinova torbica u obliku srca, s kojima je često bila fotografisana dobitnica Gremija, postići cenu od 15.000 do 20.000 dolara.

Njeni roditelji odlučili su da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Pevačica je umrla od trovanja alkoholom u julu 2011. Poslednji nastup imala je u Beogradu mesec dana ranije.

„Za njih je to bilo vrlo emotivno pitanje da se odreknu stvari svoje kćeri“, rekao je Nolan.

„Ali oni znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima te muzejima i ulagačima širom sveta koji će ih i dalje ceniti, uživati, izlagati ih.“

Izvor : REUTERS/Carlo Allegri

Porodica želi da osigura da svi njeni obožavatelji imaju priliku da kupe nešto, rekao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina Ejmi Vajnhaus ima nižu početnu cenu od 2.000 do 4.000 dolara, a početna cena za pojaseve, parfeme, cipele, baletanke, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Deo prihoda ići će za potrebe zadužbine Ejmi Vajnhaus koja ima cilj „da podstakne decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi se mogli razvijati“.

Prodaja će se održati na Beverli Hilsu 6. do 7. novembra, a kupci će moći da se nadmeću lično i putem interneta.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*