Litija studenata do Orašca, traže smenu Milovih ambasadora

BEOGRAD –

Grupa od više od 50 studenata Beogradskog univerziteta krenula je večeras pešice do Orašca u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, ali i na KiM.

Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora – studentskog kluba Pravnog fakulteta.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014. jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnika crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podršci koju pružaju srpskom narodu, i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo da u Hrvatskoj osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*