Ljubačevo dobilo društveni dom

Banja Luka – U Mesnoj zajednici Ljubačevo otvoren je novoizgrađeni društveni dom, u čiju izgradnju je Grad Banja Luka uložio oko 190.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da ovaj objekat treba da bude centar okupljanja u Ljubačevu, koje dobija još jedan prostor u kojem mogu da se održavaju sastanci mesne zajednice, gde će biti smeštena ambulanta, prodavnica i drugi društveni sadržaji.

„Izgradnja i sanacija društvenih domova je obiman posao na celom prostoru grada, u koji smo krenuli prošle godine s ciljem da u našim selima i prigradskim naseljima rekonstruišemo ili napravimo potpuno nove objekte koji će biti centri okupljanja, da nam ljudi ostaju na selu i da tu mogu da obave osnovne društvene poslove“ – rekao je Radojičić.

On je dodao da dom u Ljubačevu prvi veliki projekat tog tipa završen u ovoj godini, te da je u naselju Krmine objekat novog doma pokriven.

„U Dragočaju i Debeljacima rekonstrukcija je završena još prošle godine, dok se u Verićima radovi privode kraju. Pred nam je Lauš, gdje treba da gradimo kompletno novi objekat, sa policijskom stanicom, a nakon toga sledi društveni dom na Petrićevcu“ – poručio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, plan je da u narednim godinama sva naselja u Banjoj Luci, pogotovo sela i prigradska naselja dobiju ovakve objekte.

„Ljubačevo zaslužuje ovaj dom i moramo se zahvaliti domaćinu Mesnoj zajednici i preduzeću “Drvorez” jer da nije bilo njihove inicijative, saradnje i pomoći u gradnji, sve ovo bi bilo mnogo skuplje i trajalo bi mnogo duže“ – rekao je Radojičić.

On je naveo da je ovo odličan primer saradnje Gradske uprave, mesne zajednice i lokalnog stanovništva.

Predsednik Saveta mesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin istakao je da je ovo veliki dan za sve meštane, te da iščekuju da ambulanta u novom objektu što pre počne sa radom.

Vujasin je podsetio da je projekat za izgradnju novog društvenog doma doniralo preduzeće „Drvorez“ iz ovog mesta.

Otvaranju društvenog doma u Ljubačevu prisustvovali su predstavnici iz javnog života grada, Republike Srpske i BiH, te brojni mještani ovog područja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*