Lutovac: Vučić da ne potpiše izmene Zakona o vodama

BEOGRAD: Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da su izmene i dopune Zakona o vodama protivustavne i pozvao predsednika Republike Aleksandra Vučića da ga ne potpiše.
Lutovac Zoran/Tanjug
Foto: Tanjug

Lutovac je na konferenciji za novinare ocenio da se zakon usvaja za dobrobit pojedinaca, a ne zajednice kao i da predstavlja „instrument za uzurpaciju javnog dobra“ i „ostvarivanje privilegija onih koji su bliski sa vlastima“.

On traži i da inicijatori zakona snose političku odgovornost, a Ustavni sud proceni njegovu ustavnost.

Potpredsednik gradskog odbora DS u Beogradu Filip Tatalović rekao je da izmene zakona predviđaju da svi objekti koji se nalaze na vodnim površinama na dan stupanja zakona na snagu mogu biti izdati u zakup direktnom pogodbom, tvrdeći da ima na stotine nelegalno postavljenih splavova.

On je ocenio da su izmene zakona o vodama u suprotnosti i sa zakonom o javnoj svojini.

Lutovac je odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa izbornim uslovima i otvaranju javnog servisa za opoziciju u jutarnjem programu, rekao da je to sitan korak i da je bitnije da uređivačka politika bude takva da omogući blagovremeno i tačno informisanje, a ne da li će se neko iz opizicije u programu pojaviti sa nekim iz vlasti.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*