Mađarski zvaničnik: Nabavka vakcina sa istoka je posledica grešaka Brisela

(Foto Beta/AP)

BUDIMPEŠTA – Zvaničnik vlade u Mađarskoj potvrdio je danas da se u toj zemlji koriste samo vakcine protiv kovida-19 koje su stručnjaci odobrili kao bezbedne i efikasne, a da je nabavka vakcina sa istoka posledica grešaka Brisela.

MTI prenosi da je Državni sekretar za međunarodne komunikacije i odnose Zoltan Kovač saopštio na Fejsbuku da, dok treći talas epidemije kovida-19 besni širom sveta, međunarodna štampa i neki strani političari stalno imaju potrebe da kritikuju mađarske nabavke vakcina.

Agencija navodi da je francuski ministar za evropske poslove Kleman Bon u svojoj nedavnoj izjavi pomenuo da Mađarska igra „dvostruku igru” i da nabavlja istočne vakcine, a Kovač je u odgovoru na to u svojoj objavi poručio da su isporuke vakcina iz Rusije i Kine rezultat grešaka Brisela u nabavkama, prenosu Tanjug.

Mađarski zvaničnik je dodao i da je zahvaljujući ovoj „dvostrukoj igri” u njegovoj zemlji vakcinisano više od 2,5 miliona ljudi, dvostruko više prema broju stanovnika nego u Francuskoj, prenosi MTI.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*