Makron pisao Kurtiju, nada se nastavku dijaloga sa Beogradom

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je Aljbinu Kurtiju na izboru za premijera privremenih prištinskih institucija i poručio da se raduje budućoj saradnji.

Emanuel Makron je u čestitku Aljbinu Kurtiju, između ostalog, pomenuo dijalog sa Beogradom, i poručio mu da bi ga primio u Parizu da razgovaraju o tome i nekim drugim pitanjima.

Makron pisao Kurtiju, nada se nastavku dijaloga sa Beogradom (ilustracija)

Makron pisao Kurtiju, nada se nastavku dijaloga sa Beogradom (ilustracija)

„Znam da nameravate da sprovedete temeljne reforme koje zahtevaju vaši sugrađani: jačanje vladavine zakona i ekonomski i socijalni razvoj Kosova“, naveo je Makron u pismu koje prenose mediji u Prištini.

Dodao je, da bi nastojanjima Kurtija trebalo dodati borbu protiv pandemije sa neposrednim prioritetom, u vreme kada je Kosovo i Metohija teško pogođeno i kada se Evropska unija mobiliše da pomogne regionu da se izbori sa zdravstvenom krizom i njenim posledicama.

Francuski predsednik pružio je podršku Kurtiju za sve prioritete u korist žitelja Kosova, a ponudio je i podršku dijalogu sa Beogradom, koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da se završi sveobuhvatnim sporazumom.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*