Mali najavio uvodjenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas uvodjenje elektronskih faktura koje će ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvodjenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

   FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Mali je tokom obilaska poreske filijale Centar na Paliluli i filijale Palilula naveo i da sve zaposlene u Poreskoj upravi, ali i ostale u javnoj administraciji, očekuje povećanje plata.

„Nastavljamo i sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu“, poručio je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podsetio je da je jedna od reformi Poreske uprave bilo smanjenje broja filijala sa 178 na 37 i ocenio da filijala Centar sada radi „mnogo brže i efikasnije“.

„Objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni“, naveo je Mali.

IZVOR:BETA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*