Maloletnici porušili spomenike na Pravoslavnom groblju

BANATSKO ARANĐELOVO: Na Pravoslavnom groblju u Banatskom Aranđelovu porušeno je i oskrnavljeno više spomenika, zbog čega su ogorčeni meštani ovog mesta novokneževačke opštine.

Porušene spomenike prve je primetila meštanka koja je u sredu pre podne išla na groblje.

Pripadnici Policijske stanice Novi Kneževac su odmah po prijavi izašla na teren i kako je potvrđeno za naš list, pronađeni su počinioci u roku od dva sata. Identifikovana su dva maloletnika, osumnjičena za vandalizam na groblju. Policija i dalje operativno radi na ovom slučaju, jer prema raspoloživim saznanjima na groblju je u vreme počinjenog vandalizma bilo više maloletnika.

olicija je po prijavi u roku od dva sata pronašla dvojicu osumnjičenih maloletnika, ali je nastavila operativni rad na rasvetljavanju slučaja jer je na groblju bilo više njih

Prema raspoloživim informacijama oskrnavljeno je najmanje šest spomenika. Meštanin Mile Maravić je fotografije porušenih spomenika objavio na društvenim mrežama, a žitelji Banatskog Aranđelova i okoline, osuđuju vandalski čin, u očekivanju da počinioci budu primereno kažnjeni.

Maravić kaže da je njegov komšija bio u utorak na groblju i da nije primetio porušene spomenike, te da se to najverovatnije desilo u noći između utorka i srede.

Bio sam u sredu posle podne na groblju i uslikao šest porušenih spomenika, možda ih ima više, jer nisam sve video, a primetio sam da ima i srušenih vaza – saznajemo od Maravića.

Pravoslavno groblje u Banatskom Aranđelovu se, inače, nalazi gotovo u centru sela, a meštani potrešeni i ogorčeni, vele da vandali ni pokojnicima ne daju mira. Predsednik Saveta MZ Banatsko Aranđelovo Rade Gojković za naš list kaže da nisu poznati vandali, kojima izgleda ništa nije sveto.

– Slučaj je prijavljen policiji, odmah u sredu ujutro, čim se požalila žena koja je bila na groblju i našla srušen spomenik. Ona je ispričala da je tri dana ranije, pre nemilog događaja posećivala groblje i da je tada sve bilo u redu. Koliko znam srušeno je šest-sedam spomenika. Jadno je, bedno i necivilizacijski da neko skrnavi i ruši spomenike na groblju – kaže Gojković.

izvor DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*