Manifestacija „Lovački gulaš“ u Suseku

U organizaciji Udruženja „Lovačko društvo Susek“ iz Suseka u subotu, 15. septembra, po drugi put, održaće se manifestacija „2. Lovački gulaš – Susek, 2018.“.
U takmičarskom delu manifestacije učesnici će imati priliku da pokažu svoje kulinarske veštine, u kuvanju gulaša od mesa divlje svinje.

Po rečima predsednika Organizacionog odbora manifestacije, Đorđa Dardića, svakom učesniku je obezbeđeno 3,5 kg mesa divlje svinje, mesto (sto+klupa za 6-8 članova ekipe), voda, a kuvati se može, pored drva i na plin. U skladu sa programskom šemom, zvaničan čin kuvanja počinje 13,00 časova a završava se u 16,00 časova. Oko 17,20 časova je proglašenje rezultata. Kotizacija za učešće na manifestaciji je 3.500,00 dinara po ekipi.

Sudijski žiri će raditi u sastavu: Milan Knežević, profesor kuvarstva, Nikola Putnik, profesor usluživanja i Bora Otić, novinar.

Pored takmičarskog dela manifestacije, manifestacija ima i prateće sadržaje poput: učešće dece iz O. Š. „Jovan Popović“ iz Suseka sa prigodnim recitacijama, takmičenje u gađanju praćkom za decu, predavanje na temu „Meso divljači u ishrani ljudi“ (Milan Knežević, profesor kuvarstva), prezentacija domaćih kolača od strane Udruženja žena, zatim proizvoda od kozijeg sira, meda i proizvoda od meda, itd..

Za sve informacije, zainteresovani se mogu obratiti na tel. 063/8460-843 (Đorđe Dardić) i 064/029-6399 (Sima Miljić).

Za vreme trajanja manifestacije obezbeđen je i muzički program.
Izvor: RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*