Marinika Tepić: U slučaj Palma da se uključi i Tužilaštvo za organizovani kriminal

Kraljevo – Više od tri sata trajalo je davanje iskaza Marinike Tepić pred postupajućom tužiteljkom Majdom Rakić u Višem tužilaštvu u Kraljevu. Reč je o predmetu u vezi sumnje da je u Jagodini  bilo organizovane prostitucije i pedofilije, koji je ustupljen ovom tužilaštvu, a prvoosumnjičeni za ta, navodna, dela je, kako je javnosti više puta saopštavala Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Dragan Marković Palma, narodni poslanik i predsednik skupštine Jagodine.

Po izlasku iz zgrade tužilaštva Marinika Tepić se obratila novinarima izražavajući zadovoljstvo profesinalizmom i zainteresovanošću pomenute tužiteljke.

– Trajalo je dvostruko više nego kada sam iskaz davala u jagodinskoj policiji i izenela sam više detalja o slučaju, jer sam naišla na izuzetno profesionalan i konstruktivan pristup tužiteljke. Imala je i puno razumevanja za žrtve i očevice, čija imena nisam mogla ni danas sa saopštim usled sumnje u nekoreknost jagodinske policije, koja je za sva ova dešavanja godinama znala, ali se u Palminom privatnom gradu ćutalo. Takođe, od tužiteljke Rakić sam dobila i garancije da će ona sva učiniti da se zaštite žrtve i očevici i da će se založiti da se u ovaj predmet, koji je već u predistražnom postupku, uključi i Tužilaštvao za organizovani kriminal u Beogradu, jer tu ima i elemenata ornizovanog kriminala.

Inače, Više tužilastvo u Kraljevu ranije je, u fazi prikuljanja dokaza, sapštilo da je do sada saslušana 21 osoba u vezi ovog predmeta.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*