Maršalska Ostrva zabeležila prve slučajeve Covida-19

Maršalska Ostrva, jedna od poslednjih zemalja pošteđenih pandemijom, zvanično su registrovala prva dva slučaja virusa korona, saopštila je vlada tog arhipelaga u Pacifiku.

 

Maršalska Ostrva zabeležila prve slučajeve Covida-19

Foto: Pixabay
Dve osobe zaposlene u američkom garnizonu testirane su pozitivno na virus korona nakon što su u utorak došle sa Havaja.
Vlasti Maršalskih Ostrva su istakle da dvoje zaraženih, 35-godišnja žena i 46-godišnji muškarac, nisu imali kontakte sa lokalnim stanovništvom.
Uveravamo građane da je reč o uvezenim slučajevima koji su otkriveni dok su bili u karantinu, a tamo su i dalje„, saopštila je glavna sekretarka vlade Kino Kabua.
Maršalska Ostrva, arhipelag koji se nalazi na pola puta između Australije i Havaja, zatvorila su granice početkom marta kako bi se zaštitila od pandemije.
Brojne pacifičke zemlje su uvele takvu meru zbog slabosti zdravstvenog sistema i pored ekonomskih posledica.
Maršalska Ostrva su od juna ublažila ograničenja kako bi omogućila nekim ljudima ulazak na arhipelag, uglavnom zaposlenima u američkoj bazi koji moraju da poštuju strogi tronedeljni karantin.
Dvoje Amerikanaca su bila negativna na testu pre odlaska sa Havaja, precizirala je Kabua i dodala da je reč o asimptomatičnim slučajevima. Ona je precizirala da je žena u julu imala k
Covid-19 i da je podvrgnuta dodatnim ispitivanjima kako bi se utvrdilo zašto sada ima pozitivan test.
Autor: Beta

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*