Matić: Doneta Uredba kojom se ograničavaju proizvođačke cene i cene na veliko i malo za pet osnovnih životnih namirnica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić saopštila je da je na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na današnjoj sednici Vlade Srbije doneta Uredba o ograničavanju proizvođačkih cena i cena na veliko i malo za pet osnovnih životnih namirnica, u trajanju od 60 dana. Ograničenje cena odnosi se na šećer, brašno tipa T-400, suncokretovo ulje, svinjsko meso od buta i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti.,,Donošenjem ove Uredbe cene pomenutih proizvoda u naredna dva meseca ne smeju prelaziti nivo od 15. novembra ove godine. Vlada će u slučaju potrebe produžiti ovu meru i nakon isteka 60 dana”, rekla je Matić.


Ministarka Matić je dodala da je mera bila neophodna u cilju zaštite životnog standarda građana, budući da se u strukturi dnevne potrošnje prehrambenih proizvoda, najveći deo troškova odnosi upravo na artikle obuhvaćene ovom odlukom.
Uredba Vlade Republike Srbije bazirana je na najavama novih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, kao i sirovina, od kojih su pojedine i na svojim desetogodišnjim maksimumima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*