Matić: ”Osnaživanje žena važan strateški cilj”

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je posetila Aranđelovac i prisustvovala Konferenciji povodom završetka projekta ”Osnaživanje žena iz ruralnih sredina opštine Aranđelovac u socijalnom i preduzetničkom kontekstu”.

”Po mnogim obrascima učenja i ponašanja, smatra se da su muškarci ti koji su predodređeni za nauku, inženjerska znanja, preduzetništvo i iz ovih oblasti često se isključuju ili obeshrabruju žene, koje podjednako mogu da doprinesu. Zbog toga Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije veoma angažovano pristupa traženju načina da se ovaj društveni problem  adekvatnim merama podrške prevaziđe ne bi li društvenu i ekonomsku ulogu žena u društvu postavio na pravo mesto”, rekla je ministarka Matić.

Matić je istakla da je jedno od važnih strateških opredeljenja Vlade Republike Srbije upravo rodna ravnopravnost i u cilju osnaživanja i podrške žena, resorno Ministarstvo je od 2016. godine za ukupno 77 različitih projekata kroz svoje programe opredelilo 62.389.303,61 dinara.

”Naše vredne, požrtvovane, visprene žene, za koje se uvek govori da od dinara znaju da naprave dva, tek će moći više i bolje kada shvate da nisu same, da su važne, i da im je društvo zahvalno za sve što čine”, poentirala je Matić.

Nakon Konferencije ministarka Matić obišla je informacioni centar opštine Aranđelovac i pohvalila moderan koncept centra i njegovu funkcionalnost koja odgovara potrebama savremenih turista. Nakon toga, obišla je i park Bukovičke banje, banje koja je okosnica turizma u Aranđelovcu.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*