Međugradski autobusi „Milošem“ tek sledeće godine

BEOGRAD: Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim auto-putem „Miloš Veliki“, moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje, pišu „Novosti“.

                   Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje, navodi list.

Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta „Panontransport“, za „Novosti“ kaže da nije moguće usaglasiti nove redove vožnje do proleća naredne godine, a da je početak obavljanja prevoza po njima moguć tek od oktobra 2020. godine.

„U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika“, pojašnjava Vučinić.

„Novosti“ pišu i da kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u „Putevima Srbije“ razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*