Međunarodni festival podvodnog filma Neum predstavlja finaliste

Petak, 27.8.2021. u 19 i 30 sati u Letnjem bioskopu hotela Zenit u Neumu održaće  se Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021, pod pokroviteljstvom Opštine Neum. Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021 organizuje Udruženje STANDARD. Ovaj događaj održava se u sklopu manifestacije „Neumsko ljeto 2021.“ , koja okuplja sve kulturno – zabavne događaje turističke sezone u Neumu.

Kroz prijave za Festival posebno su afirmisani mladi autori i  umetnici vezano za stvaranje ekoloških filmova. Stručni žiri Festivala sastavljen je od domaćih i inostranih eksperata. U timu se nalaze Neno Belan najizvođeniji hrvatski autor pop-rock muzike, Goran Bogdan glumac, Ante Džono predsednik ronilačkog kluba Neum,  Danijel Koletić Predsednik Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije Jugoistočne Evrope, osnivač i vlasnik agencije Apriori, Brankica Janković višestruko nagrađivana producentkinja multimedijskih projekata, idejni tvorac Demofesta, Sanja Rajič Banjac pokretač i producent Festivala animiranog Filma u Neumu NAFF, Tamara Bekčić direktorica Chapter 4,  Ivo Mikulić muzičar i producent, Vinko Ćemeraš pobednik The Voice-a Hrvatska, jedan od najperspektivnijih mladih muzičara posebne harizme i omiljena osoba kod mlađe publike, Julijana Mikulić Jurković višestruko nagrađivani marketing i PR menadžer, mladi volonteri iz Neuma, a celokupnu realizaciju omogućila je Opština Neum, kao i susedne opštine koje se strateški i zajednički razvijaju.

Prvo veče Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021 – Underwater film festival Neum 2021,  petak 27. 8. 2021.  godine održaće se projekcije filmova u službenoj konkurenciji, pa je ulaz slobodan za sve posetioce i ljude zainteresovane za podvodnu umetnost i stvarnost, a drugi dan 28. avgusta u 11 sati održaće se edukativno – ekološka radionica podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom „Podvodni svet“ koju vodi predsednik ronilačkog kluba PIRK Ardea Mario Jerkić.

„Festival podvodnog filma je idejno konstruisan za Neum,  a festival je  projekat gde umetnost poboljšava sastavnice turizma. Bioskop na otvorenom hotela Zenit  sa 280 mesta, mnogo hotela, privatnog smještaja, idealno je mesto za Međunarodni festival podvodnog filma“- kazao je Ivo Mikulić osnivač Festivala.

Zaključno sa 15. avgustom 2021. Organizacioni odbor je zaprimio 435 filmova  iz celog sveta. Organizacioni odbor je imao težak posao i za konačnu nagradnu selekciju izabrali smo 22 filma tj. 22 finalista, kazao je Mikulić. Finalisti su:

 

Once upon a time
Director Alfred Schaschl
in Underwater films
Austria
Uff2024

Aqua Tone
Director Kevin Lucero Less
in Underwater films
United Kingdom
Uff2048

The Water all arounf Us
Director Jaakko Nikkilä
in Underwater films
Finland
Uff2054

Negative Buoyancy, the story of free diver
Director Dimitra Delfi
in Underwater films
Greece
Uff2055

Mike & Maurice
Director Gareth Bartlett
in Underwater films
United Kingdom
Uff2094

Staghorn Coral
Director Júlia Girós
in Underwater films
Spain
Uff2104

London Pavements
Director Emily Macrander
in Underwater films
United Kingdom
Uff2146

Boiled in water
Director MARISA CECCHETTI
in Underwater films
Italy
Uff2154

No Gender Underwater Dance
Director Marisa Cecchetti
in Underwater films
Italy
Uff2158

Vito in the bottle
Director Riccardo Maffioli
in Underwater films
Italy
Uff2203

The Magic of Socorro
Submitter Blane Henderson
in Underwater films
United States
Uff2217

Octo Hunt
Director nick Skiadopoulos
in Underwater films
Australia
Uff2218

CHARMOLYPI
Director MILINKOVIC DRAGOMIR CLAUSS
in Underwater films
Greece
Uff2229

The Stream IX
Director Hiroya Sakurai
in Underwater films
Japan
Uff2249

 

The Mask
Director Prashanth Kumar – Baba Yaga
in Underwater films
India
Uff2261

Metaphysic
Director Sandra Mladjanovic
in Underwater films
Bosnia and Herzegovina
Uff2281

Pills in water
Director Martin Baumann
in Underwater films
Switzerland
Uff2292

Galaxy
Director Martin Baumann
in Underwater films
Switzerland
Uff2297

The way of the fish
Director Julian Rodriguez
in Underwater films
Spain
Uff2316

44 seconds to twelve
Director Martin Baumann
in Underwater films
Switzerland
Uff2318

Island of Artina
Director NEBOJSA VOJNOVIC
in Underwater films
Croatia
Uff2349

Izgubiti neću dah
Director Mare Milin
in Underwater films
Croatia
Uff2350

Prvi Underwater film festival  Neum 2021 proglasiće pobednike za:

-najbolji film festivala,
-najbolji BH podvodni film,
-najbolji eko film,
-najbolju muziku i
-najbolju kameru.

Danijel Koletić, član stručnog žirija Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021. koji ove godine proslavlja 30 godina  svoga rada, a započeo je karijeru kao izvršni producent Rajka Dujmića, evrovizijskog pobednika, kada se i prvi put susreo i sa filmskom industrijom, budući da je Rajko Dujmić napisao sve pesme za film “Cijena života“. Kao član producentskog tima, potpisuje brojne video materijale, 1997. godine bio je i gost na dodeli Golden Eagle Awards u Beverly Hills hotel u Los Angelesu. Karijeru je nastavio kao direktor Splitskog festivala, Gol prvenstva Hrvatske. Promovisao je i film o Draženu Petroviću, a zadnjih 8 godina, bavi se  savetovanjem na području upravljanja komunikacijama. Povodom održavanja Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021 Koletić je kazao: “Film je prisutan svuda oko nas, a bez filmske produkcije koja inspiriše, motiviše i podstiče, život bi bio prazan. Velika mi je čast što sam član žirija ovogodišnjeg festivala.“

Pridružite se ovogodišnjem Međunarodnom festivalu podvodnog filma Neum 2021 i budite ono što jeste! Sastavni deo Zemlje i Vode.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*