Mektić: Zaustavićemo ulaske hrvatske policije u BiH po cenu konflikta

SARAJEVO –

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritoriju BiH da bi vratila ilegalne migrante i zapretio da će to biti sprečeno po svaku cenu.

„To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH, mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani – zaustavićemo to po cenu konflikta“, kazao je sinoć Mektić za regionalnu televiziju N1.

                   EPA/CHRISTIAN BRUNA

Kada su u pitanju istočne komšije (Srbija i Crna Gora), Mektić je naglasio da nisu zabeleženi njihovi prelasci granice na teritoriju BiH.

„Što se tiče istočnih suseda, mi nemamo narušavanje teritorijalnog integriteta, dešavaju se ilegalne migracije, podstrekavaju se. Informacije o nasilju i primeni sile dobijamo od migranta pre svega, i nemamo primedbe na postupanje srpskih i crnogorskih policajaca, ali imamo dokumentovane slučajeve teškog maltretiranja migranata od strane hrvatske policije“, rekao je Mektić i dodao i da je Hrvatska to priznala tek nakon pritisaka medija i drugih država.

Ministar sigurnosti BiH tvrdi kako je hrvatska policija odustala od sprovođenja međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migranata i počela da se ponaša protivzakonito.

„Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bićemo prinuđeni reagovati po cenu konflikta“, rekao je Mektić.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*