Mićić o razvojnim projektima sa Predsjednikom Skupštine RS

Razvojni projekti u Semberiji, za čiju realizaciju je neophodna saradnja republičkih i lokalnih vlasti, bili su glavna tema sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske i narodnim poslanicima iz Bijeljine, održanog danas u Gradskoj upravi.

– Razgovarali smo o deset velikih projekata za čije ostvarenje je neophodna saradnja svih nivoa vlasti i institucija, kao što su gradska i republička skupština i Vlada Republike Srpske. Najviše riječi je bilo o regionalnom projektu auto-puta od Beograda do Banjaluke koji će se graditi i preko teritorije Grada Bijeljina, jer će izgradnja ove važne saobraćanice otvoriti za naš Grad nove perspektive i mogućnosti razoja. Razgovarali smo i o projektu gasifikacije, koji je došao do samog kraja, ali i problemu zagađenosti vazduha u Bijeljini. Korišćenje nekvalitetnih izvora toplotne energije, poput uglja, dovelo je do toga da zagađenost vazduha bude jedan od ozbiljnih problema u Bijeljini. Gasifikacija domaćinstava i Gradske toplane značajno bi uticala na smanjenje ovog problema – istakao je Mićić.

On je dodao da je razgovarano i o dodjeli zemljišta Gradu za izgradnju sportske dvorane, koja je planirana pored tržnog centra „Robot“, ali i o zemljištu za izgradnju nove poslovno-industrijske zone, jer su placevi na dosadašnjim poslovno-industrijskim zonama rasprodati.

– Uskoro počinjemo izgradnju nove autobuske stanice, što je posao koji Gradska uprava nije mogla završiti bez Vlade, jer je zemljište na kojem se nalazila stara željeznička stanca u republičkom vlasništvu. To nije jedini zajednički posao, neke projekte u Bijeljini potpuno finasira Vlada ili se realizuju zajedničkim sredstvima iz republičkog i lokalnog budžeta. Razvoj naše zajednice može biti potpun jedino saradnjom svih nivoa vlasti – zaključio je Mićić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, u razgovoru sa gradonačelnikom Mićićem i bijeljinskim poslanicima upoznat je sa perspektivama razvoja Bijeljine i ovog dijela Republike Srpske.

– Najviše riječi je bilo o infrastrukturnim projektima koji će Bijeljinu zadržati na dosadašnjem kursu razvoja, jer se u ovoj lokalnoj zajednici razmišlja strateški, odnosno dugoročno. Razgovarali smo o načinu sinhronizacije rada Vlade, odnosno, Skupštine Republike Srpske i Gradske uprave, kako bismo započete poslove najefikasnije uradili. Gradonačelnik Mićić će imati podršku za projekte čija realizacija je na području Grada Bijeljina u toku. S obzirom na to da je Bijeljina grad sa nekoliko hiljada studenta, kao i i da ima srednjoškolski centar, razgovarali smo i o stvaranju boljih uslova za mlade ljude koji svoju budućnost vide u ovom Gradu – dodao je Čubrilović.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*