Mihajlović: Pomoći ćemo privatnicima

BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je, prema prvim procenama, od početka epidemije korona virusa šteta u saobraćaju i infrastrukturi oko 120 miliona evra, a da bi do kraja godine mogla da bude čak 600 miliona evra.

TANJUG

„Svi zajedno moramo da učestvujemo u saniranju i zato sam uputila poziv kompanijama koje rade u saobraćaju, infrastrukturi i građevini da nam jave o problemima kako bismo ih zajedno rešavali, ali i da daju predlog za sveobuhvatan, realan plan oporavka našeg sektora u vremenu posle pandemije, da to zajedno uradimo“, rekla je Mihajlović u intervjuu za današnji Kurir.

Ona je istakla da je glavni posao u vreme epidemije korona virusa i drastičnog smanjenja kretanja ljudi da ne stane tranzit, transport i snabdevanje građana, projekti u infratsrukturi i građevinarstvo.

Naglasila je da ekonomski krizni štab svakog dana radi na sveobuhvatnom programu pomoći koji će biti uglavnom okrenut privatnim kompanijama koje najviše gube i zamolila privatnike da učine sve što je u njihovoj moći kako bi sačuvali svoje radnike.

„Svi treba da znaju da one firme koje tako lako dele otkaze radnicima neće moći da računaju na pomoć države posle epidemije“, naglasila je Mihajlovićeva.

IZVOR:TANJUG

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*