Milićević i Pivec o jačanju privredne saradnje

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i ministarka poljoprivrede u Vladi Slovenije Aleksandora Pivec, ocenili su danas na sastanku održanom u okviru 86.

Međunarodnog poljoprivrednog sajma, da je dosadašnja privredna saradnja Srbije i Slovenije dobra, ali da postoji prostor za njen veći porast, posebno u sektoru poljoprivrede.
Potpredsednik Milićević je naveo da je Slovenija jedan do najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i AP Vojvodine. Kako je istakao, slovenačke investicije su u top pet u Srbiji, i obezbeđuju posao za veliki broj ljudi, a današnji susret sa ministarkom Pivec je bio prilika da se razgovara o daljoj saradnji, koja će omogućiti da se takav trend podigne na viši novo.

Milićević i Pivec su istakli da u oblasti poljoprivrede postoje brojne mogućnosti za konktertizovanje saradnje i ocenili da je ulaganje u tehnološke inovacije u poljoprivredi i prerađivačkpj industriji, koja je u razvoju u Sloveniji i Srbiji, značajna za podizanje konkurentnosti na tržištu.

Na sastanku je dogovoreno da na jesen u Novom Sadu bude održan poslovni forum, koji će okupiti one koji kreiraju mere privrednog razvoja, ali i srpske i slovenačke kompanije koje su spremne za dalju saradnju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*