Milo Đukanović bi mogao u Hagu da svedoči u korist Hašima Tačija

LJUBLJANA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović možda bi uskoro mogao da ode u Hag kao svedok odbrane predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija protiv koga je podignuta optužnica za ratne zločine na KiM pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine, navodi Međunarodni institut za balkanske i istočne studije – Ifimes, pozivajući se na međuanarodne izvore i analitičare.

Kako se navodi u analizi instituta iz Ljubljane o stanju u Crnoj Gori uoči izbora, međunarodni izvoru poseduju informaciju da će Đukanović biti Tačijev svedok, javlja Tanjug.

Ti izvori podsećaju da je Đukanović trebalo da bude i svedok odbrane jednog od najviših zvaničnika iz Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu, ali kako navode zapretio je porodici optuženog, a srpski zvaničnik je kasnije odustao od zahteva za Đukanovićevim svedočenjem.

U delu analize pod naslovom „Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020: Kraj ere Mila Đukanovića”, Ifimes smatra da je zato opravdano da se postavi pitanje da li će Đukanović to isto učiniti i u Tačijevom slučaju.

IZVOR:POLITIKA

FOTO:EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*