Milutinu Jeličiću Jutki posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati

Bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki i još pet osoba određeno je zadržavanje do 48 sati nakon jutrošnjeg hapšenja zbog sumnji na korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Protiv još dve osobe biće podnete krivične prijave.

Mediji su ranije danas preneli da je uhapšen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, što je RTS-u potvrđeno u policiji bez navođenja detalja hapšenja.

U saopštenju MUP-a koje smo dobili tokom dana navodi se da je policija, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsila šest osoba, dok će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave.

Uhapšeni su M. J. (1962), M. A. (1987), A. S. (1973), G. R. (1965), M. I. (1965) i D. K. (1979), dok će krivične prijave biti podnete protiv 47-godišnje i 44-godišnje žene, saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. J., bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A., bivše odgovorno lice u Opštini Brus, se sumnjiči da je pomogao M. J. u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod G. R. i 47-godišnje žene, komunalnih inspektora, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i 47-godišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, M. J. i A. S., bivše odgovorno lice Opštine Brus, su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje žene, investitora, prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta 44-godišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Na ovaj način M. J. i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I., zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, M. I. je u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

M. J. se, takođe, tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici, D. K., rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv 47-godišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv 44-godišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičenima M. J., M. A., A. S., G. R., M. I. i D. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*