Ministar GSI Momirović: Umka, Ostružnica, Barič i Moštanica dobijaju konačno kanalizacionu mrežu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović održao je sastanak sa predsednikom Opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i predsednikom OO SNS Čukarica Radetom Petrovićem, u cilju konačnog rešavanja dugogodišnjeg problema sa funkcionisanjem kanalizacione mreže u jednoj od najvećih beogradskih opština.

“Usaglasili smo aktivnosti u cilju izgradnje i modernizacije kanalizacione mreže u naseljima Umka, Ostružnica, Barič i Moštanica, kako bi radove mogli da otpočnemo već u septembru ove godine. U okviru Projekta Čista Srbija obezbeđeno je 86 miliona evra za izgradnju 121 km kanalizacione mreže u Moštanici I 72 km kanalizacione mreže u Ostružnici sa postrojenjem za preradu otpadnih voda”, naglasio je ministar Momirović.

Predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je neophodnost rešavanja problema postojeće kanalizacione mreže, tj. povremenog izlivanja fekalnih voda i zahvalio se ministarstvu građevinarstva na agilnosti i spremnosti da se uhvati u koštac sa nagomilanim komunalnim infrastrukturnim problemima.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji. Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*