Ministar Stefanović apelovao na sve učesnike u saobraćaju, naročito mlade, da voze pažljivo i poštuju propise

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao besplatnoj obuci mladih vozača u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK), apelovao je još jednom na sve učesnike u saobraćaju, naročito mlade, da voze pažljivo i poštuju propise.

Stefanović je istakao da je od usvajanja izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima broj stradalih u saobraćajnim nezgodama smanjen za 11 odsto, kao i da je pomenuta akcija besplatnih treninga bezbedne vožnje za mlade sa probnom vozačkom dozvolom pod nazivom „Život za mlade vozače“ dala dobre rezultate.

„Mladi vozači koji su prošli obuku u NAVAK-u nisu izazvali ni jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtnim poslednicama, što pokazuje da ova vrsta edukacija daje rezultate, zbog čega je Ministarstvo već petu godinu zaredom partner u ovom projektu. Oni ovde potpuno besplatno dobijaju veoma kvalitetnu obuku, tokom koje imaju priliku i da kroz simulirane uslove vožnje pod povišenim rizikom steknu veštine i nauče kako da adekvatno reaguju i spasu, ne samo svoj, već i živote svojih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju“, objasnio je ministar.

On je dodao da će ove godine više od 2.000 mladih vozača proći ovu obuku u NAVAK-u.

„Srbiji je važno da sačuva svaki život, zato koristim ovu priliku, ne samo da apelujem, već i da zamolim sve učesnike u saobraćaju, posebno mlade, da voze odgovorno, da ne voze pod dejstvom alkohola, da vezuju pojas, prilagode brzinu, ne voze neispravne automobile i da budu odmorni kad sedaju za volan, jer samo tako čuvaju i svoje i tuđe živote. Na taj način Srbija će biti sigurnija, a naše društvo imaće povišenu kulturu bezbednosti u saobraćaju“, istakao je Stefanović.

Mladen Alvirović iz NAVAK-a istakao je da su u ovom trenutku na obuci u centru mladi iz Ljubovije, Loznice i Malog Zvornika.

„Po okončanju ovogodišnjih obuka ukupan broj mladih, koji su od početka sprovođenja akcije 2014. godine do danas prošli besplatnu obuku biće 7.000“ istakao je Alvirović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*