Srpski zvaničnici čestitali Uskrs

BEOGRAD –

Potpredsednik vlade Srbije i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Preuzvišeni gospodine nadbiskupe

Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Republici Srbiji, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika. Izražavam veru da će nam Uskrsli Hristos u vremenu kada su ljudske vrednosti na ispitu svima biti putokaz za Božji blagoslov, zajedništvo i solidarnost“, navodi se u čestitki nadbiskupu Hočevaru.

nebojša, stefanović, vojska,

Ministarstvo odbrane

Ministar je Uskrs čestitao i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Povodom predstojećih uskršnjih praznika, upućujem najsrdačnije čestitke svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Hristovo Uskrsnuće podseća nas na potrebu za razumevanjem i ljubavlju među svim ljudima dobre volje, značaj zajedništva uz poštovanje različitosti koje nas jačaju i ujedno nas poziva na solidarnost. Želim vam da ovaj praznik proslavite sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i duhu međusobnog uvažavanja i da vam donese svako dobro uz obilje Božjeg blagoslova. HRISTOS VASKRSE – SREĆAN USKRS!, navodi se u čestitki ministra Stefanovića.

I Maja Gojković čestitala Uskrs

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku povodom predstojećeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru:

„Svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke. Neka Uskrs kao praznik pobede života ojača nadu i veru u prevazilaženju izazova sa kojima se danas suočavamo. Hristovo vaskrsenje kao simbol spasenja je i prilika da se podsetimo univerzalnih vrednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja i solidarnosti. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti i zdravlju, u miru i blagostanju, čestitam Uskrsˮ.

Mihajlovićeva čestitala Uskrs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je beogradskom nadbiskupu Stansilavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru najveći hrišćanski praznik:

“Neka Uskrs, kao dan istinske radosti, donese mir i blagostanje vama i vašim bližnjima. Zdravlje treba da ostane naš glavni saputnik u ovim teškim i izazovnim vremenima, koja ćemo zajedničkim snagama prebroditi. Praznik Hristovog uskrsnuća poziva na ljubav među ljudima, jedinstvo i solidarnost, oplemenjujući svakoga i pozivajući nas da zajedno gradimo društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije.

Srećan Uskrs!”

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*