Ministar Stefanović obišao Centar za obuku pasa

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je Centar za obuku pasa u niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ gde je prisustvovao prikazu osposobljenosti pasa i njihovih vodiča, na kojem su prikazani elementi obuke pasa tragačke službe, pasa za pronalaženje minsko-eksplozivnih sredstava i različite vežbe savlađivanja prepreka.

Stefanović je rekao da će se nastaviti ulaganja u ovu jedinicu, čiji pripadnici svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem daju značajan doprinos operativnim sposobnostima Vojske Srbije.

On je, zajedno sa zamenikom komandanta Komande za obuku brigadnim generalom Nikolom Dejanovićem, obišao veterinarsku ambulantu i smeštajne prostore za pse, kao i spomen-sobu Centra u kojoj se čuvaju svedočanstva o jedinicama koje su se na ovim prostorima bavile obukom vodiča pasa, uzgojem, dresurom i veterinarskom zaštitom službenih pasa.

O radu Centra za obuku pasa  informisao ga je komandant major Zdenko Cvijetić, a u Centru se inače realizuje 13 različitih kurseva, među kojima je i najsloženiji oblik usavršavanja – kurs za obuku vodiča pasa i dresuru službenih pasa za specijalna dejstva namenjen za obuku pripadnika specijalnih jedinica.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*