Ministar Vulin: Građani Srbije imaju poverenja u vojno zdravstvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Vojnomedicinski centar Karaburma u kome su danas, u okviru akcije Ministarstva odbrane povodom obeležavanja predstojećeg Dana Sanitetske službe i 180 godina srpskog vojnog saniteta, organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane

                            FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ nr

– Danas se u vojnim bolnicama u Novom Sadu, Nišu i Beogradu vrše besplatni zdravstveni pregledi. To je naš način da kao vojska pokažemo svim građanima Srbije da smo tu zbog njih, da je svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje u kvalitet života svakog od nas. Svako ko je pripadnik Vojske Srbije zna da mu je najviši i najvažniji zadatak da čuva bezbednost i sigurnost naše zemlje, ali pripadnici našeg vojnog saniteta su tu da uvek pomognu svakom od nas da budemo zdraviji, da se bolje osećamo, da prepoznamo šta nas muči i naravno, da to svi zajedno i lečimo.

Ministar Vulin poručuje da je 180 godina vojnog saniteta veliki jubilej i da je poverenje građana tamo gde je i Vojska Srbije.

– Vojno zdravstvo uživa veliko poverenje građana Srbije. Veoma sam ponosan na sve pripadnike vojnog zdravstva, zahvalan građanima Srbije što razumeju, prepoznaju, što toliko poštuju i vole svoju vojsku pa i naše vojno zdravstvo – naglasio je ministar Vulin.

Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd pukovnik Slavoljub Staletović istakao je da je odziv građana za besplatne lekarske preglede, baš kao i ranije, izuzetan. Očekuje da će u Vojnomedicinskom centru Karaburma danas biti pregledano oko 200 pacijenata, što je i maksimum te ustanove.

Pukovnik Staletović je zahvalio građanima na izuzetnom poverenju koje ukazuju svake godine i podsetio da je danas na rapolaganju širok spektar specijalističkih pregleda, tj. pregledi interniste, kardiologa, oftalmologa, dermatovenerologa, ginekologa, pulmologa, radiologa, otorinolaringologa, specijaliste fizikalne medicine i biohemičara.

Za specijalističke preglede u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad bilo je omogućeno prijavljivanje svim zainteresovanim građanima, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Profesor u penziji Radoje Šljivančanin došao je danas na kontrolni pregled. Za preglede kaže da su dobro osmišljeni i organizovani i da se ne čeka mnogo.

– Mogu da kažem da je za svaku pohvalu Ministarstvo odbrane koje je organizovalo ovu akciju, odnosno vojno zdravstvo koje sprovodi akciju. Smatram da je to dobro za sve naše građane – ističe Šljivančanin i dodaje da je opšte stanje u zdravstvu, u odnosu na ranije, sve bolje.

Ilinka Vojvodić naglašava da gaji veliko poverenje prema vojnom zdravstvu i da je veoma zahvalna zbog akcije besplatnih lekarskih pregleda, jer kako kaže danas će biti pregledana besplatno, umesto da plati pregled, kako je ranije planirala.

Zadovoljsto radom osoblja u Vojnomedicinskom centru Karaburma nije krio ni Dragan Nikolić, kome je ovo drugi put da dolazi na besplatan lekarski pregled u vojno-zdravstvenu ustanovu.

– Zahvaljujem Ministarstvu odbrane koje je omogućilo ovakve usluge. Mislim da bi trebale biti češće, jer ima dosta ljudi koji bi želeli da se to obavi pošto se mnogo čeka u domovima zdravlja i kliničkim centrima – rekao je Nikolić.

U pratnji ministra odbrane, za vreme današnjeg obilaska Vojnomedicinskog centra Karaburma, bili su državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić.

IZVOR:MINISTARSTVO ODBRANE

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*