Ministar Vulin: Od Srbije se ne može otimati

„Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika. Nikad nije dovoljno što se naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi. Ali i više od toga – ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje“ – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića obišao obuku pripadnika Vojske Srbije u kasarni „Stefan Nemanja“ u Raški i na poligonima u neposrednoj blizini.

Tom prilikom, on je naglasio da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora, dodavši da je naša Vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

„Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli“ – treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome, rekao je ministar Vulin.

On je dodao da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati.

„Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni“ – zaključio je ministar odbrane.

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

„Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pešadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava“ – rekao je pukovnik Fazlić istakavši da im je zadovoljstvo što su imali priliku da vojnom vrhu predstave deo obuke koji realizuju poslednjih meseci.

U garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne „Stefan Nemanja“ prikazan je deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*