Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ambasador Kraljevine Norveške posetili Opštinu Šid

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad posetili su Opštinu Šid.

Nakon radnog sastanka sa predsednikom Opštine Šid Predragom Vukovićem i zamenikom predsednika Zoranom Semenovićem, potpisan je ugovor o saradnji na projektu „Norveška za vas–Srbija“ između Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Ugovor su potpisaliambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad i šef Kancelarije UN za projektne uslugeMikela Telatin. Projekat „Norveška za vas–Srbija“ sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i imaće za rezultat uspostavljanje ujednačenog socio-ekonomskog razvoja u Srbiji. Iznos bespovratnih sredstava iznosi približno četiri miliona evra.

U sklopu posete Opštini Šidorganizovan je i obilazak objekta Osnovne škole „Sremski front“ u Molovinu, koji se rekonstruiše nainicijativu resornog ministarstva, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške, kroz projekat „Mreža solidarnosti–druga godina“ koji sprovodi „Grupa 484“.

Izvor: Opština Šid

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*