Ministarstvo kulture osudilo napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca

BEOGRAD –

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca, skrnavljenje i ispisivanje grafita terorističke organizacije OVK i ukazuje na povećan stepen uroženosti srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Uporedo sa agresivnom kampanjom zloupotrebe kulture i srpskog kulturnog i verskog nasleđa koju Priština vodi prema međunarodnim organizacijama, svedoci smo svakodnevnog ugrožavanja objekata Srpske pravoslavne crkve.

ministarstvo, kulture, i, informisanja

Izvor: Ministarstvo kulture

Ovaj vandalski čin, koji predstavlja jasnu poruku pretnje, istovremeno raskrinkava dvoličnost Prištine u njihovom jalovom pokušaju prikazivanja stanja na Kosovu i Metohiji kao sigurnog za srpsko stanovništvo i spomenike kulture.
Potpuno suprotno tim namerama da se takozvana lažna država predstavi kao toleralnta i multikulturalna, koja tobože garantuje prava svima, na ovaj način još jednom na delu pokazuje da nije u stanju da štiti crkve i manastire Srpske pravoslavne crkve od kontinuiranih napada i nasrtaja.

Ministarstvo kulture i informisanja zahteva hitno rasvetljavanje ovog događaja i kažnjavanje počinilaca u cilju suprostavljanja ekstremizmu i nasilju, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*