Ministarstvo prosvete:„Bože pravde“ i na fakultetima

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Republici Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a,  da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije „Bože pravde”.

 

Na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

 

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

 

Temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice.

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svim studentima i profesorima želi uspešan početak akademske 2021/2022. godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*