Mirović i Skat obišli učesnike regionalnog košarkaškog kampa „I came to play“

Regionalni 11. košarkaški kamp „I came to play“, koji je na izletištu Letenka na Fruškoj gori okupio učesnike iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, danas su posetili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador SAD Kajl Skat i tom prilikom poručili da se značaj održavanja ovog kampa ogleda u promociji tolerancije, sporta i obrazovanja među mladima u regionu.

„Ovaj kamp prikazuje duh zajedništva i prijateljstva i više od deset godina, kroz druženje, neguje i promoviše prave ljudske vrednosti i to je nemerljivo značajno za sve mlade iz regiona“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je prisustvo ambasadora SAD i predstavnika Ministarstva sporta i omladine pokazatelj da kroz saradnju i međusobno razumevanje sve može da se uradi.

On je najavio da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na izgradnji novog kompleksa sportsko-obrazovnog centra „Letenka“, koji će biti jedan od najsavremenijih objekata te vrste.

„Ovo je poslednji put da se okupljamo u starom objektu. Novi komleks će omogućiti, u godinama koje dolaze, još bolje uslove i kvalitetnije sadržaje za sve učesnike ovog, ali i drugih kampova koji se ovde održavaju. Stari objekat Letenke polako ide u istoriju, ali ovi mladi ljudi su tu da nas vode u budućnost“, naveo je predsednik Mirović i najavio podršku Pokrajinske vlade kampu i u narednim godinama.

Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je košarkaški kamp prilika da se mladi iz regiona povežu i druže, ali i da, kroz sport, kako je naveo, uče o pravim ljudskim vrednosti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*