Mirović i Vukosavljević obišli ustanove kulture u Novom Miloševu i Kikindi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišli su danas muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar u Novom Miloševu i Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ u Kikindi, saglasivši se da kultura ne stanuje samo u velikim gradovima, već i u manjim sredinama.

„Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar čine bogat kulturni život u Novom Miloševu i Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava njihove aktivnosti, kako bi kulturnu scenu u ovoj maloj sredini, održali i unapredili“, rekao je predsednik Mirović.

Istakavši zadovoljstvo postavkom Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, predsednik Mirović je ocenio da takvi sadržaji zaslužuju veću podršku, jer, kako je, naveo, mogu biti okosnica kulturne i turističke ponude AP Vojvodine.

„Fascinirani smo kvalitetom i umetničkim odrazom ovih kulturnih ustanova i mi ćemo povećati izdvajanja za oblast kulture kako bismo i u budućnosti podsticali ovakve sadržaje i kulturno stvaralaštvo“, kazao je predsednik Mirović.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da je muzej „Terra“ u Kikindi jedinstvena ustanova tog tipa u Evropi, te da je to dobar primer realizacije sredstava dobijenih na konkursu ministarstva „Gradovi u fokusu“.

On je istakao da je tokom posete kulturnim ustanovama u Novom Miloševu razgovarano o modelima saradnje na izgradnji muzeja „Ranka Žeravice“ i nastavku podrške izdavaštvu Banatskog kulturnog centra.

„Kulturna politika mora da se zasniva na principu decentralizacije i konkretni projekti, bazirani na velikom entuzijazmu pojedinaca organizovanih oko ideje unapređenja kulturne scene, i u budućnosti će imati podršku ministarstva“, izjavio je Vukosavljević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*