Mirović: Ohrabruje broj vakcinisanih, veliki pritisak na subotičkoj i pančevačkoj bolnici

NOVI SAD –

Ohrabruje porast broja vakcinisanih u prethodnih nekoliko dana, a i broj novozaraženih je nešto manji, rekao je za RTS predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Međutim, poručuje da je situacija i dalje ozbiljna i da i dalje moramo da budemo oprezni.

Prema poslednjim podacima, u Vojvodini je skoro 21.400 aktivnih slučajeva koronavirusa, a najviše ih je u Novom Sadu, više od 5.000.

mirovic,kof

RTV,Jaroslav Pap

Imunizacija Novosađana nastavlja se na sajmu, a njih 156.000 dobilo je prvu, a blizu 70.000 drugu dozu vakcine.

Juče je u Vojvodini bilo nešto manje od 1.000 novoobolelih, a u Novom Sadu nešto manje od 200. To su manji brojevi u odnsou na prethodne dve nedelje, ali  Mirović kaže za RTS da situacija i dalje nije dobra.

Mirović je rekao da su bolnice i dalje pune, da je u Kliničkom centru oko 300 pacijenata, a u Sremskoj Kamenici 90. Dodaje da je veliki pritisak na subotičkoj i pančevačkoj bolnici.

„Rekao bih da i dalje moramo biti oprezni, ne može se olako donositi odluka da se sve vrati u normalu“, reka je Mirović i dodao da će to verovatno u odnosu na odluke Kriznog štaba biti veoma postepeno.

Napominje da ohrabruje porast broja vakcinisanih u proteklih nekoliko dana i da je odziv veoma dobar jer se vakcinišu i oni koji su prijavljeni, ali i oni koji dođu bez poziva.

„Ja bih iskoristio priliku da pozovem sve one koji još nisu došli na red, da se obavezno vakcinišu“, poručio je Mirović i istakao da nema razloga da se naseda na dezinformacije i da je potrebno zaštiti sebe i porodicu.

Rekao je da je sa dve doze na teritoriji AP Vojvodine vakcinisano 253.000 ljudi, i još 106.000 sa jednom dozom.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*